La Galaţi a avut loc cea de-a 16-a ediţie a Târgului de Toamnă dedicată producătorilor agricoli!

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie  2017, în Piaţa Centrală din Galaţi, a avut loc cea de-a 16-a ediţie a Târgului de Toamnă dedicat nu numai producătorilor de legume-fructe, ci şi celor din alte domenii conexe, cum ar fi panificaţie, apicultură, carne şi produse din carne, brânzeturi şi produse lactate, piscicultură, viticultură, meşteri populari, crescători de porumbei şi animale mici.
Evenimentul s-a bucurat de participarea unui număr record de producători agricoli dar şi de prezenţa unor reprezentanţi ai instituţiilor locale  şi ministeriale.

Prezent la deschiderea manifestării, directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare SA, Eugen Zaharia, s-a arătat impresionat de  numărul participanţilor: „Dacă la ediţiile trecute aveam circa 220-250 de producători participanţi la târg, acum au venit peste 300. Aici este şi meritul Direcţiei Agricole, care i-a convins să participe. Târgul de Toamnă este organizat doar pentru judeţul Galaţi, nu pentru alte judeţe, deci vor veni numai producători, comercianţi şi expozanţi gălăţeni, excepţie făcând doar meşteşugarii”.

În continuare directorul executiv al Direcţiei Agricole, Doina Ragea, a precizat că: ”La târgul din acest an participă circa 50 de producători agricoli din Matca, beneficiari ai programului de minimis prin care au primit câte 3.000 de euro pentru o mie de metri pătraţi cultivaţi în sere şi solaria dar şi cultivatorii de viţă de vie, şi deţinătorii de livezi din Lieşti, şi cele şapte grupuri de producători din Galaţi constituite pentru a accesa, prin asociere, fonduri europene”.

În cadrul celor trei zile de târg participanţii au beneficiat de gratuitatea tarabelor, a curentului electric şi apei. La deschiderea Târgul de toamnă de la Galaţi a participat şi actualul secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, gălăţeanul Floricel Dima, fostul directorul executiv al Direcţiei Agricole judeţene.