Lansarea oficială a companiei ProCompost România, în cadrul celei de a-III-a ediții a conferințelor Grain Bags!

Cea de a-III-a ediție a conferințelor Grain Bags s-a bucurat de participarea a 60 de invitați – lideri din asociațiile de profil, manageri din agribusiness, mari fermieri, dar și jurnaliști din presa agricolă și financiară.

Manifestarea a inclus 3 paneluri de discuție pe teme diferite:

Primul panel, cu tema Depozitarea de cereale, primul pas spre profit i-a avut ca speakeri pe: Nicu Vasile, președinte Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Georgiana Ene, director general Direcția pentru Agricultură Județeană Ilfov, Narcis Ranghiuc, director general ProCompost România și Alexandru Haită, președinte Cooperativa Agricolă Tinoasa, Teleroman.

În panelul 2, despre „Cum depozitezi eficient furajele” au vorbit: Costin Telehuz, secretar de stat MADR, Marius Micu, vicepreședinte Copa, care a subliniat importanța faptului că asociațiile de fermieri au ocupat practic poziția de vicepreședinte în cadrul Copa-Cogeca, Georgiana Ene, director general Direcția pentru Agricultură Județeană Ilfov, fermierul ieșean Vasile Lungu care a vorbit despre avantajele imediate oferite de depozitarea în silobaguri și Ioan Oroian, director Stațiunea de Cercertare-Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Târgu-Mureș, care a prezentat un studiu de cercetare extrem de interesant.

Ultimul panel a avut ca subiect de discuție Procesarea cerealelor, împlinirea profitului și i-a avut ca lectori pe: Emil Bercaru, Warehouse & Silo Logistics Bunge, Ionuț Olteanu, director general Agromad Crops și Cezar Gheorghe, analist expert și consultant pentru comerțul cu cereale.

La final, Ionel Apostu, expert în depozitarea de cereale, a vorbit despre avantajele depozitarii în silobaguri.

Punctul culminant al conferinței l-a reprezentat lansarea oficială a companiei ProCompost România, despre care a vorbit Narcis Ranghiuc, director general ProCompost România, dar și Neculae Bâldea, președintele Asociației pentru o Apă Curată (APAC).

ProCompost este o companie nouă care furnizează soluții complete, de la colectare până la obținerea de noi materii prime, inclusiv tehnologii de compostare, utilaje și echipamente de calitate, mobile și staționare, respectiv, autocompactoare, tocătoare, prese de balotare, stații de sortare, ciururi rotative.

”Noul proiect Grain Bags este despre compostare și se numește ProCompost România. ProCompost este o companie românească care comercializează utilaje și echipamente din industria reciclării, dar și a deșeurilor menajere, industriale și organice. Știați că… 95% din toate alimentele sunt produse direct sau indirect din sol? Mai știați că… printre proprietățile compostului se numără și aceea de a fi sursă bio de energie. Așadar, putem încălzi locuințele folosind compost. Nu știți ce să faceți cu resturile lemnoase? Noi vă oferim ideile, doar că trebuie să le puneți în practică. Vreți mai multe detalii despre valorificarea sustenabilă a crengilor? La noi, găsiți toate utilajele necesare pentru realizarea unui compost de calitate înaltă.

Prin activitatea companiei ProCompost ne propunem să creștem gradul de conştientizare cu privire la importanţa menţinerii ecosistemelor sănătoase şi a bunăstării umane, abordând provocările tot mai mari în managementul solului, sporind gradul de responsabilizare faţă de importanţa unui sol sănătos şi încurajând societăţile să îmbunătăţească solul”, a declarat pentru Cotidianul Agricol, Narcis Ranghiuc, director general ProCompost România.