Din cauza agenților fitopatogeni care produc boli la plante, dacă nu se intervine la timp, culturile de cereale păioase și rapiță vor avea mult de suferit, iar pierderile de producție vor fi semnificative.
Cum putem evita acest lucru? Efectuând tratamentul cu SALVATOR MAX! La culturile de grâu, orz și triticale se aplică maxim 2 tratamente pe sezon, în doză de 1 – 1,25 l/ha, de la sfârșitul înfrățirii până la sfârșitul înfloririi (BBCH 31-59), pentru combaterea fuzariozei (Fusarium spp.), făinării (Erysiphe graminis), ruginii (Puccinia spp.), septoriozei (Septoria spp.), arsurii frunzelor (Rhynchosporium secalis), sfâșierii frunzelor/pătării reticulară (Pyrenophora teres). Se recomandă ca tratamentul să se aplice preventiv, înainte de apariția primelor simptome de boală.
La rapiță, pentru combaterea putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), se aplică un singur tratament pe aceeași suprafață, într-un sezon, doză recomandată fiind 1 l/ha. De asemenea, se recomandă ca tratamentul să se aplice preventiv, înainte de apariția primelor simptome de boală.
Momentul optim de aplicare este în fenofază când cca. 10% din florile de pe racemul principal s-au deschis până la înflorirea completă (BBCH 61-65).
SALVATOR MAX este omologat și la vița de vie, pentru combaterea făinării (Uncinula necator). Se aplică în doza de 0,175 l/ha la avertizare când există pericol de infecție, 0,35 l/ ha la începutul înfloririi (BBCH 61), 0,525 l/ha la formarea fructelor (BBCH 71), iar doză de 0,7 l/ha este aplicată atunci când boabele sunt de mărimea boabelor de mazăre (BBCH 75).
Mai multe detalii, aici: https://alcedo.ro/produse/salvator-max/