Olanda, exportator tot mai mare de produse ecologice

Țările de Jos au devenit un centru comercial pentru produsele ecologice. Exporturile olandeze de produse ecologice sunt evaluate la 1,5 miliarde de dolari, 80% dintre acestea sunt destinate Germaniei. În 2016, importurile olandeze din Statele Unite au totalizat 1,2 milioane de dolari, dominate de morcovi și afine. Olanda este a șaptea cea mai mare piață ecologică din UE cu o valoare estimată de 1,9 miliarde de dolari în 2017. Consumatorul mediu cheltuie anual peste 110 dolari pentru produsele ecologice. Cota de piață curentă pentru produsele organice este de 3,3% și se așteaptă să se dubleze în 2025.

În Țările de Jos, aproximativ 60 mii hectare sunt utilizate pentru agricultura ecologică, reprezentând între trei și patru procente din totalul terenurilor agricole. Acest număr este scăzut în comparație cu utilizarea medie în UE, care este de șase la sută.

Jumătate din suprafața ecologică totală este utilizată pentru pășuni permanente. Cealaltă jumătate este folosită în principal pentru producerea legumelor organice, boabelor și cartofilor. Este de așteptat ca suprafața terenurilor agricole ecologice din Țările de Jos să crească datorită creșterii cererii de produse ecologice.

Producția ecologică din Olanda este în mare măsură determinată de cererea de produse ecologice în țările din Europa de Vest, în special în Germania. Exporturile olandeze de produse ecologice sunt evaluate la 1,2 miliarde de euro (1,5 miliarde dolari) din care 80% sunt destinate Germaniei. Acest număr include produsele ecologice produse în Țările de Jos, cum ar fi legumele, ouăle, brânza și carnea, precum și produsele ecologice importate. Olanda a devenit un centru comercial pentru produsele ecologice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*