Paolo Rocchi, Maschio Gaspardo România: „Soluţiile noastre se pliază pe cerinţele şi nevoile din ferme!”

În cadrul conferinței „Producem mai bine, vindem mai bine. Noile tendințe pentru a mări veniturile în agricultură” organizată de Camera de Comerț Italiană pentru România (CCIpR) împreună cu Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER) pe data de 9 martie a.c., l-am întâlnit pe domnul Paolo Rocchi, Director General al Maschio Gaspardo România, partener al evenimentului, care a avut amabilitatea să ne spună câteva cuvinte despre activitatea companiei pe care o conduce.

„Pentru Maschio Gaspardo acest început de an este unul foarte promiţător. Chiar suntem puţin îngrijoraţi că nu putem face faţă tuturor solicitărilor, însă, cu siguranţă vom găsi soluţii pentru a onora toate comenzile. Colaboratorii noştri, fermierii, sunt bucuroşi că pot beneficia în continuare de finanţare ca şi până acum, deoarece am reînnoit liniile de credit cu partenerii BNP Paribas şi Unicredit. Acest lucru a necesitat un suport financiar din partea noastră, clienţii finali nefiind afectacţi în niciun fel.

Maschio Gaspardo vine cu noutăţi pe care le va  prezenta cât de curând, în cadrul târgului Agraria. Este vorba despre o maşină de semănat pe care o avem în testare de doi ani, iar noutatea este că acest echipament are o distribuţie electrică, nu una mecanică. În cadrul târgului vom face şi probe de utilaje, ca în fiecare an, pentru că ne place competiţia şi că dorim să demonstrăm calitatea şi performanţa maşinilor şi utilajelor Maschio Gaspardo.

O altă noutate pentru anul acesta este încă o linie pentru presa de balotat, care va ajunge în câteva luni pe piaţa din România. Presa pe care dorim să o lansăm are o geometrie şi cameră variabilă, un sistem exclusiv Maschio Fienagione pentru fân şi este un model mecanic, pentru că dorim ca raportul calitate – performanţă – preţ să fie unul foarte bun. Un aspect important este că această presă mecanică oferă performanţă la fel ca o maşină foarte scumpă, dar la un cost redus la jumătate.

Eu sunt fermier din tată în fiu şi înţeleg foarte bine nevoile fermierilor. Fiind aproape de ei încercăm să le aducem tehnică de ultimă oră la preţuri cât mai accesibile, pentru a se putea bucura de performanţă, dar şi de profit. Apropierea de fermieri reprezintă un element foarte important pentru Maschio Gaspardo, iar confirmarea din partea lor că soluţiile noastre se pliază pe cerinţele şi nevoile din ferme este un lucru demonstrat în fiecare zi. Pot spune că la ora actuală, pe piaţa din România, avem cel mai bun raport calitate – performanţă – preţ, iar acest lucru ne bucură, ne ajută şi ne motivează, fiind o certitudine în plus că facem lucruri foarte bune pentru toţi producătorii agricoli.

La nivel de personal am încercat să ne mărim echipa, înfiinţând încă două posturi de Product Manager pentru a fi cât mai aproape de fermieri atunci când au nevoie de consiliere din partea specialiştilor noştri. În momentul în care oamenii ies în câmp cu maşinile au nevoie de ajutor din partea profesioniştilor pentru a învăţa fiecare comandă în mod corespunzător şi corect, astfel încât să se bucure la maximum de tehnologia pe care a cumpărat-o. Din punct de vedere tehnic, această consiliere pe care Maschio Gaspardo o oferă fermierilor, pentru ca ei să beneficieze de performanţa utilajelor, este un bonus din partea companiei noastre. Pentru a oferi un service prompt şi de calitate avem o echipă de şase persoane, iar cât de curând aceasta va ajunge la opt persoane. Compania noastră oferă servicii de calitate şi tehnologii de înaltă performanţă fermierilor, care sunt foarte mulţumiţi, iar când aceştia au ocazia, în cadrul târgurilor organizate, ne transmit toate aprecierile lor.

Ştim cu toţii că România are un potenţial agricol generos, dar acesta trebuie dezvoltat în mod profesionist pentru a aduce plus valoare. Este nevoie să construim zi de zi o platformă agricolă care să exceleze şi să dăinuie în timp, iar acest lucru depinde de noi toţi.

Prin intermediul revistei dumneavoastră doresc să le transmit colaboratorilor noştri şi familiilor lor multă sănătate, să lucreze în fermele lor cu utilaje performante, cu seminţe şi inputuri de calitate, dar cu mare atenţie la costuri, în aşa fel încât să obţină performanţă şi, în acelaşi timp, profit. Un an excelent cu utilaje Maschio Gaspardo!”, a declarat pentru Business Press Agricol, Paolo Rocchi, Director General al companiei Maschio Gaspardo România.