Pe urmele Poveştii Porcului – un tur de neuitat pentru jurnaliştii din presa agricolă!

Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin (AFISS), organizează în perioada 4-6 octombrie 2017 un tur de poveste care include vizitarea unor ferme de porci din judeţele Vrancea, Bacău și Suceava.

În dimineaţa zilei miercuri, 4 octombrie, jurnaliştii din presa agricolă au pornit într-un intinerariu inedit. Reporterii Business Press Agricol şi Cotidianul Agricol vă vor ţine la curent cu imagini şi detalii din această incursiune, iar impresiile vor fi semnalate în paginile publicaţiilor.

grup presa

„Dăm de știre în țară că avem mare drag că pornim alături de jurnaliştii din presa agricolă pe urmele Poveștii Porcului. O luăm cu binișorul, de acolo de unde apare purcelul, de la Maternitate. Apoi, purcedem spre fermele unde se îngrașă năzdrăvanul. Promitem multe povești cu miez, o seară românească, oameni faini, care vor împărtăși din experiențele lor, o călătorie în care vom afla multe dintre secretele creșterii porcului. Gazdele noastre s-au pus deja pe pregăteală pentru așa oaspeți și abia așteaptă să le vedem fermele. Gospodari din fire și chitiți să nu abandoneze porcul românesc ei ne vor spune de-a fir-a păr istoriile lor, chiar de la primul pas, de la primul necaz și de la prima realizare până au ajuns să pună pe roate așa ferme. Pe parcursul itinerariului Poveștii Porcului vom dezvălui și numele fermelor. Ce vă putem spune este că sunt alese pe sprânceană. Una și una, în așa fel încât imaginea despre această industrie a creșterii porcului să se completeze cu fiecare pas, ca-ntr-un puzzle”, a precizat Larisa Ene, președinte al Asociației Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin (AFISS), la întâlnirea cu jurnaliştii.

Programul turului „Povestea porcului”, a început miercuri, 4 octombrie, la ferma Pig-Elita, din jud Vrancea, care îi are ca acţionari pe domnii Maricel Lazăr, Neluţu Ştefan si Ion Dediu. Doamna Larisa Ene, preşedintele AFISS, este ghidul acestei călătorii şi principala legătură între jurnalişti şi fermierii din zootehnie.

ferma 1 porci

La finalul primei zile, echipa presei agricole împreună cu preşedintele AFISS, au ajuns în localitatea Bacău, unde au fost cazaţi la Hotelul President, primirea fiind făcută chiar de domnul Laurenţiu Baciu, proprietarul hotelului. Călătoria Povestea Porcului continuă joi, 5 octombrie, la ferme din judeţul Bacău.

AFISS si Baciu

Revenim cu informatii pe parcursul itinerariului pe cotidianulagricol.ro şi cu un fotoreportaj în ediţia tipărită a revistei Business Press Agricol.