Petre Daea: „Președintele Consiliului Concurenței nu e păun printre găini..’’

Ieri, 22 noiembrie 2017, în ședința de Guvern de la palatul Victoria, premierul Mihai Tudose l-a chestionat pe ministrul Petre Daea cu privire la scumpirea anumitor produse de pe piață. Ministrul a menționat faptul că în această direcție președintele Consiliului Concurenței a fost rugat să ofere un punct de vedere pertinent.

Cu 36 de bani scoate la poarta fermei producătorul ouă, iar la raft ajunge produsul la 1 leu. Prețurile au crescut nejustificat, am instituit la nivelul ministerului o echipă de control. Am primit, astăzi, o poză cu prețul de la raft al unui carton de ouă dintr-un magazin de la Sibiu, în care am fost săptămâna trecută. Prețul cartonului era atunci 23 de lei, pentru ca astăzi să constat că prețul aceluiași produs era 16 lei. Chiar dacă prețul a scăzut nu mă mulțumește, doresc o explicație deoarece în timpul scurs între modificarea prețurilor nu s-a modificat nimic la producător, nici rețeta furajeră, nici altceva.’’

Într-un exces de zel, Petre Daea l-a învinuit pe președintele Consiliului Concurenței de acuzații împotriva statului. Explicația conform căreia deficitul bugetar este cauza scumpirilor nu a fost una bine primită de șeful de la MADR, care așteaptă încă un răspuns.

Dumnealui nu este păun printre găini fără să își păstreze aripile și noi să fim în ficare zi perpeliți de situația reală pe care o are țara (…). ‚’’

Printre altele, Petre Daea îl acuză pe Bogdan Chirițoiu de tergiversarea răspunsului cu privire la solicitarea sa și de o slabă comunicare interinstituțională, motivând că până la această dată nu a primit o notificare de la Consiliul Concurenței deși solicitarea sa a fost realizată în data de 15 noiembrie.