Plăți din subvenții pentru 885.000 de fermieri

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a aflat duminică, 30 octombrie 2017, într-o vizită la piața agroalimentară din Deva, unde a vorbit cu producătorii agricoli, dar și cu localnicii din zonă.

Ministrul a menționat printre altele că valoarea subvenților achitate până în momentul de față este cu mult peste 750 de milioane de euro, tocmai pentru că cererile depuse de fermieri au respectat termenele limită și astfel verificările din teren nu au produs întârzieri.

Începând cu ora 00.00 din data de 16 octombrie la sediul central al APIA, la Ministerul Agriculturii, dar şi la structurile judeţene s-a lucrat şi s-a dat startul distribuirii fluxului de plăţi. Sunt fericit că până în momentul de față am reușit să distribuim aproape 80% din subvenţii pentru 885.000 de fermieri. S-au distribuit peste 750 de milioane euro, o sumă formidabilă, un efort extraordinar de mare din partea bugetului statului, pentru că aceste subvenţii se plătesc, în primul rând, de la bugetul statului şi apoi se recuperează de la Uniunea Europeană.Am reuşit, până la această dată, să atragem pentru ţara noastră 99,18% din subvenţii, fiind prima ţară din UE cu un asemenea grad de accesare„, a afirmat ministrul Petre Daea.