Polonia, cea mai mare piață de produse alimentare și băuturi din Europa Centrală și de Est

În ultimii douăzeci de ani, industria alimentară a fost în mare parte restructurată și privatizată, pe piață și-au făcut apariția corporații multinaționale precum Coca-Cola, Nestle, Heineken, PepsiCo și altele. Companiile multinaționale reprezintă acum peste 70% din producția de produse de cofetărie, peste 50% din zahăr și dețin cele mai mari fabrici de bere, fabrici de prelucrare a cărnii, instalații de îmbuteliere și instalații de prelucrare a plantelor horticole.

Prelucrarea alimentelor cuprinde aproximativ 24% din producția industrială totală a Poloniei, include peste 33.000 de companii și generează aproximativ 6% din produsul intern brut (PIB). Cu o populație de aproape 40 de milioane de euro, Polonia este cea mai mare piață de produse alimentare și băuturi din Europa Centrală și de Est. Ingredientele din SUA cu potențial puternic de vânzare includ nuci de copac, pește și fructe de mare, fructe uscate și ingrediente prelucrate.

Polonia este o piață din ce în ce mai atractivă pentru produsele alimentare și produsele agricole din S.U.A. Importurile de pește și fructe de mare din Polonia continuă să crească și au ajuns la 2 miliarde de dolari în 2016, cu 64 de milioane de dolari provenind din Statele Unite. Deși în 2016 importurile poloneze de produse orientate spre consumatori au fost de 9 miliarde dolari, importurile din S.U.A. au reprezentat doar 1,5%, aproximativ 136 de milioane dolari. Consumatorii polonezi devin tot mai sofisticați și prețuiesc produse alimentare din ce în ce mai diverse.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*