Prima ediție a Forumulului Agricol Transfrontalier UFMR

Prima ediție a Forumulului Agricol Transfrontalier UFMR – Uniunea Fermierilor din Moldova și România, are loc în data de 10 noiembrie, la Chișinău. La eveniment un număr de aproximativ 100 de fermieri (25 din România, 75 din R. Moldova), dar și reprezentanți ai autorităților celor 2 state vor discuta împreună provocările sectorului agroalimentar.

Agenda evenimentului va avea loc pe 3 axe de dialog:

Axa 1 – Agricutura în 6 sectoare prioritare;

Axa 2 – Dialogul reprezentanților din R. Moldova și România ;

Axa 3 – Investitori, planuri de afaceri, parteneriate.

Participanți la forum vor coopera în 6 grupuri de lucru care vor avea tematici diferite de activitate, conform sectoarelor prioritare identificate:

-Vitivinicol;

-Fructe și legume;

-Cereale și oleaginoase;

-Zootehnie (bovine, ovine, păsări, porcine, pește, albine);

-Industrie alimentară și promovarea produselor;

-Tineri antreprenori

Grupurile de lucru vor defini pentru fiecare sector cele mai importante probleme și vor identifica soluții fezabile, cu acțiuni concrete definite pe termen scurt, precum și obiective pe termen mediu.

De asemenea, în cadrul proiectului  “Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România și Republica Moldova” va fi creată și lansată prima platformă comună pentru promovarea și cooperarea agricultorilor din Republica Moldova și România: www.ufmr.eu – Uniunea Fermierilor din Republica Moldova și România.