Producătorii din bazinul legumicol Băleni-Sârbi jud. Dâmbovița au obţinut ardei capia de calitate superioară cu hibrizii Seminis

Kaprima F1 este un hibrid de ardei kapia foarte productiv, de culoare roşu aprins şi cu rezistenţă la TSWV. Kaprima F1 este un hibrid de ardei kapia ce se remarcă printr-o plantă cu vigoare ridicată şi cu rădăcini puternice şi bine prinse în sol.

Fructul ardeiului kapia se remarcă printr-un înveliş neted de culoare roşu închis.

Datorită aspectului său foarte plăcut, Kaprima F1 este un hibrid comercial. Fructele au o greutate medie cuprinsă între 170 – 180 de grame.

O altă caracteristică importantă a hibridului Kaprima F1 este dată de productivitatea sa crescută. Este un hibrid de ardei kapia ce se pretează atât pentru consumul în stare proaspată, cât şi pentru industrializare.

Kaptur (SK-5) F1 este un hibrid nou de ardei de tip kapia, recomandat pentru cultura în câmp şi spaţiile protejate.

Hibrid foarte productiv care se remarcă în principal prin vigoarea bună a tulpinilor şi a aparatului foliar, printr-o distanţă redusă între internoduri şi prin capacitatea bună a aparatului foliar de acoperire a fructelor.

Kaptur F1 este un hibrid timpuriu care produce fructe de dimensiuni mari, în doi sau trei lobi. Dimensiunile fructelor sunt de 18-20 cm lungime si 6-7 cm grosime. Culoarea virează de la verde închis catre roşu aprins.

Densitatea de plantare recomandată este de 40-45 mii plante/ha.