Producția de păsări de curte din Marea Britanie a crescut cu 5% în primele nouă luni

Producția de păsări de curte în Marea Britanie a atins 1,4 milioane de tone în primele nouă luni ale acestui an, în creștere cu 5% față de perioada similară din 2017, potrivit Agenției pentru Agricultură și Horticultură (AHDB), citează euromeatnews.ro.

Analistul AHDB, Rebecca Oborne, a explicat că o mare parte din această creștere se bazează pe producția de pui și curcan, care a crescut cu 4% (50.800 tone) și 9% (9.200 de tone).

Producătorii din Marea Britanie au sacrificat un număr de 810 de milioane de pui în perioada menționată, cu o creștere de 4% față de nivelurile anterioare. Între timp, numărul curcanilor sacrificați a ajuns la aproape o jumătate de milion.

Mai mult, Oborne a spus că a existat o creștere a numărului de păsări de curte. Vânzările de pui comercial au crescut cu 5%, până la 824,2 milioane de capete în primele nouă luni ale acestui an.

Oborne a adăugat că o creștere de 6% a fost, de asemenea, raportată în numărul de straturi comerciale, în timp ce curcanii și crescătorii au văzut puține schimbări de la an la an.