Programul de sprijin pentru tomate, atractiv pentru fermierii brăileni

Programul de sprijin pentru tomate începe să atragă tot mai mulți fermieri din județul Brăila. Potrivit unor date ale Direcției Agricole Brăila, până în momentul de față nu mai puțin de 30 de fermieri sunt eligibili pentru acest program.

Traian Cişmaş, Directorul DAJ Brăila, a precizat: “A doua etapă a programului guvernamental privind acordarea sprijinului financiar pentru cultivatorii de roşii în spaţii protejate prevede că livrarea cantităţilor minime de tomate trebuie să aibă loc în perioada 23 octombrie – 20 decembrie. În județ avem deja un fermier care a primit banii după ce a făcut dovada vânzării roșiilor pe piaţa brăileană şi ne dorim ca mulţi alţii, asemenea lui, să îndeplinească toate solicitările minime din program şi, astfel, să încaseze sprijinul financiar. Reamintesc că această schemă se adresează producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și familiale, producătorilor agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.