Programul de sprijin pentru tomate continuă și în 2018

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că până la data de 2 aprilie a.c., au fost primite în total 12.421 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, pentru anul 2018. Dintre aceștia 11.310 s-au înscris în Ciclul I și restul de 1.111 în Ciclul II.

Dintre solicitanții pentru sprijin în Ciclul I au definitivat plantarea tomatelor în spații protejate un număr de 1.037. Din județele Constanța și Ialomița au fost trimise spre piață primele tomate.

Reamintim că programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern din producția autohtonă.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.

Sursa: MADR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*