Programul tomate românești atrage tot mai mulți agricultori

Programul de susținere a produsului tomate în spații protejate derulat în anul 2017 de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a prezentat un mare interes în rândul producătorilor agricoli.

Cultivatorii de tomate în spații protejate vor beneficia și în acest an de schema de ajutor de minimis prevăzută pentru acest sector. Valoarea ajutorului este de 3.000 euro/beneficiar/an. Schema de minimis pentru acest an este similară anului 2017 și se va implementa de către Direcțiile pentru Agricultură Județene (DAJ).

„Bugetul de anul acesta este apropiat de cel din anul precedent, 180 de milioane de lei. Am înregistrat o creștere în rândul aplicanților, astfel că dacă anul trecut erau puțin peste 4.000 de beneficiari care au finalizat ciclul la momentul actual cifra este dublă: peste 9.000 de fermieri.’’, a transmis Petre Daea.

Șeful de la MADR a precizat că după primul an de implementare (2017), au fost livrate pe piață peste 50.000 tone de roșii proaspete de către 8.024 legumicultori, beneficiari ai programului, suma plătită către aceștia în anul 2017 fiind de 23.667.674,62 euro.

 „Subvențiile au fost acordate la timp ceea ce ne-a permis să livrăm pe piață peste 50.000 de tone de tomate produse în România în extrasezon. Un lucru extraordinar de important, deoarece consumul din România se realizează din patru surse: tomate din sere, spaţii protejate, solarii neîncălzite, câmp și import. Condițiile climatice din România nu sunt de așa natură încât să permită agricultorilor cultivarea lor pe întreg anul.’’, a spus Daea.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*