Reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru PNDR 2014-2020

Ieri, 26 iunie a.c., a avut loc cea de-a VII-a reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru PNDR 2014-2020.

În cadrul întâlnirii, prezidată de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, au fost dezbătute o serie de subiecte de interes pentru agricultura românească, propuneri ale partenerilor sociali cu privire la modificări ale criteriilor și punctajelor de selecție aplicabile măsurilor de investiții din PNDR, care vin în sprijinul beneficiarilor și care vor contribui la creșterea absorbției programului.

De asemenea, a fost prezentat calendarul sesiunilor de depunere și alocările propuse pentru submăsurile PNDR ce urmează a fi lansate în perioada următoare, stadiul implementării măsurilor PNDR 2014-2020 de către Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și de către Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Un alt subiect l-a reprezentat Raportul anual de implementare a PNDR pentru anul 2017, care urmează a fost prezentat și supus aprobării membrilor Comitetului de Monitorizare.

Totodată, în perspectiva pregătirii noii perioade de programare, reprezentanții Comisiei Europene au susținut o prezentare cu privire la viitoarea Politică Agricolă Comună post 2020.