„România copiilor”, un eveniment sprijinit de LAPAR

Sâmbătă, 17 noiembrie a.c. la Circul Metropolitan Bucureşti va avea loc sărbatoarea “România copiilor”, un eveniment organizat de Asociația CONIL, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, care se bucură şi de sprijinul Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR. Cu acest prilej,  domnul Ştefan Muscă,  preşedinte LAPAR filiala Giurgiu, va împărţi mere şi steguleţe, provenite din donaţii ale unor membri ai LAPAR, unui număr de 1500 de copii, dintre care 600 cu dizabilităţi.

ROMÂNIA COPIILOR este un eveniment de conștientizare a situației copiilor cu dizabilități, dar și unul de promovare a valorilor, tradițiilor și spiritului românesc în anul centenarului Marii Uniri. ROMÂNIA COPIILOR este despre copiii noștri, despre țara noastră şi despre oamenii buni. Este despre acceptare și integrare, pentru că, dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate care trebuie descoperită, încurajată și promovată.

La eveniment vor fi prezente ansambluri folclorice de copii din țară, dansatori și interpreți de muzică populară, ce ne vor reaminti tuturor de simbolurile naționale, de dragostea de artă, port, dans și cântul românesc. Şi, pentru că românul s-a născut poet, pe marea scenă a Festivalului CONIL – ROMÂNIA COPIILOR vor fi și recitatori, interpreți, trupe de teatru care vor readuce în atenția publicului scrierile marilor poeți și compozitori români.