România, locul 3 în UE cu 10 milioane de ovine

Potrivit Eurostat, organismul responsabil cu statistica al Comisiei Europene, România ocupă locul trei în Uniunea Europeană în ceea ce privește efectivul de ovine deținut, cu aproximativ 10 milioane de capete. Pe primele poziții sunt Marea Britanie, care numără nu mai puțin de 25 de milioane de oi și Spania cu aproape 16 milioane. Restul clasamentului este completat de Grecia (8,5 milioane), Italia (7,2 milioane), Franța (6,8 milioane), Irlanda (3,9 milioane) și Portugalia (2,02 milioane).

Dintre cele aproximativ 10 milioane de oi din țara noastră, conform datelor Sistemului Național de Înregistrare și Identificare a Animalelor, la începutul anului 2017, în județele montane se regăsesc 2.753.339.

Românii consumă doar 2,2 kg de carne de ovine şi caprine pe an, faţă de 31,3 kg de carne de porc pe an sau 23 kg carne de pasăre, conform datelor publicate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

În vederea creșterii consumului de carne de oaie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a demarat în această toamnă Campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie denumită  „Alege Oaia!’’

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*