Rusia a exportat produse agricole și alimentare de aproape 20 miliarde de dolari

Datele publicate de Federația Rusă arată că exporturile alimentare ale acestei țări au crescut cu 25% în 2017, la nivelul record de 19,1 miliarde de dolari.

Cel mai mare exportator de grâu din lume şi-a majorat din ce în ce mai mult cota de piaţă în ultimii ani, vânzându-şi recolta la preţuri atractive, iar anul acesta nivelul exporturilor ar urma să se situeze din nou la un nivel record. Aproximativ jumătate din statele lumii cumpără grâu din Rusia, care încearcă să-şi reducă dependenţa de importurile agricole, după ce a impus embargouri la unele produse alimentare occidentale. Grâul rusesc a fost exportat în special în Egipt, care importă cantităţi imense de grâne pentru a-i hrăni pe cei 95 de milioane de locuitori. În 2017, Egiptul a depăşit China, devenind cel mai mare cumpărător de produse alimentare ruseşti, pentru prima dată din 2012.

Graţie solului fertil şi investiţiilor în agricultură, producţia de grâu a Rusiei a crescut exploziv în ultimii ani, ceea ce a permis acestei ţări să cucerească noi cote de piaţă de la alţi mari exportatori, precum SUA şi Canada.

Cea mai recentă recoltă de grâu a Rusiei a depăşit orice aşteptări graţie temperaturilor favorabile din primăvară şi vară. Recolta record şi nivelul relativ scăzut al rublei a menţinut grâul rusesc competitiv la export.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*