Sărbătoarea Gustului – educarea culinară a copiilor

În data de 20 Noiembrie, în cadrul Școlii Centrale din București, a avut loc evenimentul dedicat educării culinare a copiilor. Organizatorii si-au propus să ofere ocazia pentru ca cei mici să înțeleagă ce înseamnă o alimentației sănătoasă și un comportament Eco-responsabil din perspectiva luptei împotriva risipei alimentare și a protecției mediului.

Prima lecție de gust a avut ca temă – Micul dejun pentru o alimentație sănătoasă și s-a desfășurat în prezența oficialităților partenere, precum Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Primăria Capitalei prin Proedus și a mai multor chefi prestigioși din România, Franța, Belgia, Olanda, Marea Britanie sau Spania: Alain Alexanian, Philippe Dupré, Johnny Șușală, Petrișor Tănase şi Costel Dumitru.

”Într-o societate dominată de junk food și mese pe fugă, lipsa educației alimentare reprezintă o adevărată problemă, iar aceasta duce implicit la risipa alimentară, considerată o problemă actuală, nu doar în România, ci și în întreaga Europă. În anul 2016, țara noastră era situată pe locul al 9-lea într-un top dat publicității de către Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR). Cu toții știm cât este de importantă educația culinară încă de la vârste fragede, iar o alimentație corespunzătoare, mai ales când este vorba de prima masă a zilei, este cheia sănătății copiilor noștri, a declarat Daniel Dobre, Fondator Sărbătoarea Gustului.

Pe 20 noiembrie, în cadrul evenimentului desfășurat în cadrul Școalii Centrale a fost lansată broșura pedagogică, elementul cheie al festivalului Sărbătoarea Gustului.

Lecțiile Gustului – 201.671 de elevi din clasele primare, clasa a 3-a, vor primi broșura pedagogică distribuită prin Ministerul Educației Naționale, un ghid cu exerciții și subiecte pentru o alimentație sănătoasă și o atitudine Eco- responsabilă.

Broșura pedagogică conține 7 teme ce presupun efectuarea lor împreună cu părinții, acasă. Acestea sunt structurate pe subiecte referitoare la comprehensiunea elementelor nutriționale și de sănătate menționate pe etichetele produselor alimentare, gesturile corecte, necesare și responsabile în bucătărie care au impact real și imediat asupra mediului înconjurător.