“Sărbătoarea mierii – Blaj” a fost un succes!

“Sărbătoarea mierii – Blaj”,  cel mai mare şi important eveniment de profil organizat în România, ajuns la cea de-a X-a ediţie aniversară, a fost un succes.

Târgul Apicol s-a desfăşurat pentru două zile în perioada 25-26 martie 2017 în Piaţa 1848, din centrul istoric al Blajului. La manifestare au fost prezenţi în jur de 5.000 invitaţi şi apicultori din ţară şi străinătate. În cadrul târgului s-au putut achiziţiona produse apicole, apiterapeutice, ecologice și tradiţionale, dar şi  echipamente şi utilaje apicole.

Organizatorii au venit cu  multe surprize pentru editia 2017, printre care conferinţele pe teme apicole, concursurile apicole “Tradiţia în apicultură” sau Promovăm apicultura românească prin portul popular şi “Apicultorul Meseriaş” sau Cel mai rapid apicultor la montarea unui stup, dansurile tematice sub sloganul Dansul Apicultorului, susţinute de majoretele de la Şcoala Toma Cocisiu Blaj şi un grup de majorete adus special pentru Sărbătoarea Mierii de firma Lyson din Polonia, precum şi concertele în aer liber.

Evenimentul  a fost pe drept cuvânt un adevărat Festival al mierii şi un succes garantat.