Scumpirile la alimente determină nemulțumiri în rândul fermierilor timișoreni

Fermierii timișoreni se plâng de prețul produselor și acuză autoritățile că nu se implică pentru a aduce un echilibru pe piață. Aceștia dau exemplul altor state membre U.E, unde statul intervine prin pârghiile pe care le are la îndemână pentru sprijini fermierii în transportul sau depozitarea de mărfuri.

Creșterea prețurilor alimentare a rămas încă un mister, iar autoritățile abilitate din țară nu au oferit o explicație a acestui trend. Au avut loc evident majorări de preţuri, în unele cazuri exagerate.

Grâul, porumbul ,dar şi multe alte produse vegetale se vând la aceleaşi preţuri ca acum doi-trei ani. Există și produse agro-alimentare unde preţurile înregistrează scăderi. Un exemplu în acest sens este carnea de porc, care a cunoscut o scumpire în preajma Crăciunului, după sărbători, revenind la puțin peste cinci lei pe kilogram, în viu.

La abatoare, carnea de vită se vinde cu numai patru-cinci lei kilogramul, iar cea de oaie, cu doar 2,5 sau cel mult trei lei pe kilogram”, punctează Nicolae Oprea, secretar executiv al Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*