Soia, o cultură profitabilă!

Astăzi, 4 octombrie 2017, în localitatea Însurăţei din judeţul Brăila, la ferma Mihagricom SRL are loc evenimentul „Soia – Performanță & Profit”, organizat de compania DuPont-Pioneer.

Întâlnirea este dedicată culturii de soia şi a strâns laolaltă specialişti şi fermieri interesaţi de noutăţile prezentate de compania organizatoare. Soia este o cultură care nu ar trebui să lipsească dintr-un asolament. Această cultură revine în atenţia fermierilor, chiar dacă nevoia de apă a plantelor de soia face posibilă cultivarea numai pe terenuri irigate sau în areale cu pluviometrie ridicată.

Pentru toţi producătorii agricoli care îşi doresc profit de la această cultură, compania DuPont-Pioneer pune la dispoziţie cele mai performante soiuri şi soluţii privind tehnologia la soia. Faptul că această cultură poate fi profitabilă este confirmat de fermierii care au înfiinţat loturi de soia.

În prezentarea evenimentului „Soia – Performanță & Profit” au vorbit specialiştii companiei, printre care Cosmin Ciobotaru, noul director de vanzari Pioneer, Valentin Mihai, director tehnic al DuPont-Pioneer şi Maria Cîrjă, Marketing Manager. La eveniment este prezent şi Jean Ionescu, Country Manager DuPont-Pioneer.

Fermierii prezenţi au asistat la recoltarea lanului de soia şi au constatat că producţia obţinută de fermierul gazdă Mihai Curcă este una foarte bună, de 5180 kg/ha.

Ca o noutate, în cadrul evenimentului de la Însurăţei s-a anunţat parteneriatul încheiat între Pioneer şi BASF privind folosirea inoculantului HiCoat® Super Soy la cultura de soia.