Specialiştii ALCEDO recomandă ERBICIDAREA ÎN TOAMNĂ la cereale păioase

Alcedo promovează erbicidarea în toamnă, datorită avantajelor pe care le aduce această verigă tehnologică importantă. Prin această lucrare se menţine cultura curată până în primăvară. Erbicidarea în toamnă permite realizarea unei erbicidări târzii primăvara, când se poate interveni cu produse pentru combaterea buruienilor. Astfel, cu două erbicidări, una toamna şi alta primăvara târziu, fermierii pot avea culturi de cereale păioase libere de buruieni.

Pentru erbicidarea în toamnă la cultura de cereale păioase, specialiştii companiei ALCEDO recomandă utilizarea produselor: RIVAL 75 GD, PELICAN DELTA 606 WG, BIZON şi JOYSTICK!

RIVAL 75 GD este un erbicid sistemic cu aplicare în toamnă, în postemergenţă, cu efect rezidual de durată, foarte eficient împotriva buruienilor dicotiledonate anuale şi perene din culturile de cereale păioase. Eficacitatea produsului nu este influenţată de temperaturile scăzute (până la 5°C), ceea ce permite efectuarea tratamentului şi în perioadele reci.

PELICAN DELTA 606 WG este un erbicid complex cu spectru larg de combatere, ce poate fi aplicat la grâu la temperaturi mai scăzute (peste 5 ºC). Doza de aplicare este redusă şi eficienţa tratamentului foarte bună. Translocarea rapidă în plantă determină oprirea dezvoltării buruienilor la scurt timp după aplicare.

BIZON este un erbicid cu aplicare în postemergenţă, în toamnă, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate anuale din culturile de grâu de toamnă, orz de toamnă, secară şi triticale (diflufenicanul este eficient în combaterea buruienilor în curs de răsărire, iar florasulamul şi penoxsulamul ajută la inhibarea creşterii şi dezvoltării buruienilor).

JOYSTICK este un erbicid complex, cu trei substanţe active plus un safener. Se aplică în toamnă la grâu, orz, ovăz şi secară, de la stadiul de 2 frunze până la sfârşitul infrăţirii. Combate în postemergenţă majoritatea buruienilor dicotiledonate, dar şi monocotiledonate, inclusiv iarba vântului şi odosul. Siguranţa tratamentului se datorează safenerului din compoziţie.

Mulţi fermieri au înţeles că una dintre verigile importante din tehnologia de întreţinere a culturilor de cereale păioase este erbicidarea din toamnă, care are ca scop prevenirea apariției și distrugerea buruienilor care infestează culturile, asigurând ulterior o evoluţie bună a plantelor.