Spectaculozitate și forță la Cupa Equestria 2018

  • Peste 100 de cai de rasă la ediția a VII – a consecutivă a Competiției Equestre Naționale
  • Primele cursuri de echitație în format video, lansate în premieră pentru România

Clubul Equestria anunță desfășurarea celei de-a VII – a ediții consecutive a Competiției Naționale de Echitație Sportive “Cupa Equestria”, în perioada 4 – 6 mai, la Baza Hipică Equestria, situată pe Șoseaua București-Ploiești, la intrarea în localitatea Tâncăbești.

Peste 100 de cai de competiție, aparținând unor rase precum Selle Francais, Oldenburg, Royal Dutch van Blut, Hanover, alte rase faimoase pentru disciplina equestră „obstacole”, sunt aduși din toată țara pentru această ediție. Practicanți ai sportului înscriși în competiție se vor întrece în cadrul unor probe cu grade diferite de dificultate, de la copii și amatori, la probe cu dificultate mai redusă, la jokei și sportivi seniori cu o experiență competițională semnificativă, care vor concura la probele spectaculoase, cu grad înalt de dificultate, dedicate sportivilor cu performanțe semnificative, atinse atât în țară, cât și în străinătate.

Clubul Equestria însuși va participa cu toți sportivii săi – copii, amatori și seniori profesioniști. Sportivul internațional cel mai titrat al clubului gazdă Equestria, Florin Lates, va prezenta în probe cei mai valoroși 7 cai ai Clubului. Printre concurenții de talie națională și internațională se numără și campionul balcanic, românul Ionel Bucur.

Șeful de pistă, course designer, la ediția a VII – a consecutivă a competiției equestre, este cunoscutul antrenor și arbitru Willi Schaffner, fost mare campion internațional la sărituri și un constant suporter al competițiilor organizate de Clubul Equestria.

Premiile competiției organizate în acest an ating suma de 40.000 de lei.

Partenerii Clubului pentru această ediție sunt: Jokey Club Român, partener tradițional, CA IMMO din Austria și Clinica Oftalmologică Oculus.

„Suntem fericiți că am reușit această performanță, respectiv organizarea celei de-a VII – a ediții consecutive, ca eveniment de club, ce se alătură altor concursuri de mare succes ale Clubului nostru, printre care cunoscutele competiții de dresaj eqvestru sau alte discipline în echitație pe care le dezvoltăm tradițional pentru pasionații acestui sport elegant și nobil, cu tradiție aproape centenară în România. Toate aceste competiții încununează edițiile anterioare ale Salonului Calului, alt eveniment de marcă în echitație, foarte iubit de publicul larg, care a reprezentat și el o premieră absolută pentru România, în ceea ce privește sportul ecvestru. Evenimentul nostru este unic în zona de sud a țării, Equestria fiind singurul club care organizează competiții de acest gen, menținând astfel echitația ca sport stilat și nobil, în atenția vie a publicului larg.” a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria, ea însăși o performeră a echitației, la nivel senior.

Ediția a VII – a a Competiției Equestre Naționale prilejuiește încă o premieră pentru România și anume lansarea unui set de DVD-uri conținând 12 lecții video de echitație, pentru începători și, respectiv, mediu-avansați în practicarea acestui sport.

„Am pus sute de copii în șa, la școala noastră de echitație, din incinta Clubului, suntem foarte mândri că mulți dintre ei practică astăzi acest sport, ca stil de viață, unii dintre ei dezvoltând o pasiune competițională și înregistrând performanță, inclusiv la concursuri internaționale.”, a completat dr. Ozana Moraru.

DVD-urile dedicate lecțiilor de echitație vor putea fi achiziționate din Magazinul online al Equestria, care va fi inaugurat cu ocazia competiției din 4 – 6 mai 2018.

Atașăm programul sportiv al concursului de echitație și vă așteptăm la regalul cailor de la Equestria, un eveniment dezvoltat cu pasiune pentru perfomanța sportivă.

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr.Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Clubul dispune de 80 de boxe pentru cai, 40 dintre ele având acces direct în padocurile exterioare individuale, duşuri cu apă caldă şi rece pentru cai, adăpători automate şi două solarii. În zona funcţională a grajdului se mai găsesc: două şelării, patru locuri pentru curăţat calul, zonă de spălat harnaşamentul calului, grupuri sanitare, loc pentru activitatea veterinarului şi loc special pentru potcovit. O zonă foarte importantă a clubului o reprezintă manejurile acoperite, manejul mai mic rezervat începătorilor şi lucrului la coardă, şi manejul principal, rezervat în special călăreţilor mai avansaţi şi antrenamentelor mai specializate, de obstacole şi dresaj. Clubul deţine 62 de cai, dintre care 29  proprii şi 33 în pensiune, aparţinând unor persoane private. Toţi caii sunt dresaţi, antrenaţi şi îngrijiţi pentru divertisment şi şcoală de călărie de către 6 instructori și antrenori. Mai multe detalii găsiţi pe www.equestria.ro