Studiu nou privind dublul standard al alimentelor în Bulgaria și Europa de Vest

Un alt studiu al produselor alimentare din Bulgaria și din Europa de Vest arată „standarde duble” atât în ​​ceea ce privește calitatea, cât și prețul. Acest lucru a fost anunțat de Ministerul Agriculturii, Alimentației și Pădurilor, potrivit agenției de presă Sofia.

Un total de 106 eșantioane, care acoperă 53 de alimente și băuturi de la aceeași marcă, au fost oferite, pe de o parte, într-un lanț de retail din Bulgaria și, pe de altă parte, în același lanț de magazine din Germania, Austria, Italia și Republica Cehă.
Studiul include o comparație a etichetelor și aspectului exterior într-un laborator și o comparație a prețurilor.

Studiul arată că există o discrepanță în compoziția și calitatea unor produse oferite pe piața bulgară și pe alte piețe europene. Există discrepanțe semnificative în ceea ce privește laptele pentru copiii mici.

Testele de laborator arată niveluri mai ridicate de grăsimi vegetale, inclusiv ulei de palmier, în analogul bulgar. Un produs din Bulgaria nu conține lapte praf  și are un conținut mai mic de microelemente și vitamine.
Deși analogul bulgar poate fi calificat ca fiind inferior, este oferit la un preț similar celui din Italia.