SUA, exportator important pentru industria procesării alimentelor spaniole

În 2017, Spania a importat produse agricole, pește și produse forestiere în valoare de 1,7 miliarde de dolari din partea Statelor Unite. Pe măsură ce Spania își menține redresarea economică, sectorul alimentar continuă să-șe consolideze poziția și importanța ca principal sector industrial din țară.

Spania se bucură de un sector modern de procesare a alimentelor, care acordă o atenție deosebită calității, siguranței și securității produselor alimentare pe care le produce. Acest sector oferă 480.000 de locuri de muncă, reprezentând 21% din forța de muncă industrială totală.

Industria în ansamblu este estimată la 113 miliarde de dolari în anul 2016. Sectorul de export continuă să aducă vești pozitive economiei spaniole. Exporturile din sectorul agroalimentar au menținut o tendință ascendentă din 2009. Potrivit datelor publicate de Federația Industriei Alimentare din Spania (FIAB), în raportul lor anual, exporturile în 2016 au fost evaluate la 31,1 miliarde de dolari. Această tendință pozitivă oferă oportunități pentru exportatorii din S.U.A. pentru că cererea de mărfuri, ingrediente alimentare și produse orientate către consumatori cresc.