Timac Agro România a lansat în premieră noua gamă de soluții lichide SynerTech

Marius Marica, directorul de marketing Timac Agro România a explicat cum se diferențiază soluțiile Timac Agro și ce aduc ele în plus pe piața din România. Ca noutate, specialistul a vorbit despre importanța unității de producție și lansarea în premieră și a gamei de produse SynerTech, soluții lichide disponibile în timp optim.

În ziua de azi este foarte important ca fermierii să fie foarte atenți cu solul și să folosească cât mai mult posibil produse care nu accelerează degradarea solului. Produsele noastre pe lângă faptul că pot face diferența între profit și pierdere, pot să să aibă grijă de lucrul cel mai de preț pe care îl avem acum pe planetă, care este solul. Solul se află într-o continuă erodare și degradare, probabil că în 2050 conform statisticilor 85% din sol va fi degradat. Acest lucru înseamnă că trebuie să gândim produse care au grijă de sol și sunt prietenoase cu mediul și nu adâncesc degradarea acestuia. Produsele noastre nu degradează solul în măsura în care o fac alte produse, asta trebuie să rețină fermierii noștri. Produsele noastre sunt prietenoase cu mediu, avem și produse bio, care nu elimină substanțe în sol și nu omoară viața microbiană și biologică așa cum fac alte produse, cu efecte bune pe termen scurt, dar pe termen lung cu efecte devastatoare pentru sol. Simțim că grija fermierilor față de sol crește. Vedem în ferme că oamenii se gândesc mult la bogăția pe care o lucrează și acesta este un lucru bun pentru că ne face să devenim mai responsabili.

De aceea, partea de inovaţie pe fertilizare este extrem de importantă în agricultură. Suntem într-un context în care dacă nu introduci inovaţie în tot ceea ce înseamnă inputuri, nu poţi face performanţă. Trendul arată că trebuie să producem mai mult, pe aceeaşi suprafaţă de teren  agricol. Pornind de la acest deziderat suntem obligaţi să facem inovaţie în ceea ce înseamnă fertilizarea.  În țările dezvoltate din punct de vedere agricol, îngrășămintele lichide au pe piața de profil o pondere de 40%, în timp ce în România acestea reprezintă doar 1 – 2 %. Și în condiții normale meteo normale și în țări precum Franța sau  SUA fertilizanții lichizi au fost testați în ultimii 10-20 de ani, dovedindu-și eficacitatea drept consecință aceștia acoperă cote mari de piață în aceste țări cu rezultate agronomice la cele mai înalte standarde. În Franța, 4 milioane de tone lichide cu azot dintr-o piață de 10 miioanel tone fertilizanți  ceea ce înseamnă 40% din piață iar în US,  11 miloane tone lichide cu azot dintr-o piață de 27 milioane tone  adică 40% din piață (sursa USDA). În ultimii ani, Timac Agro România nu a stat degeaba, a inovat și a dezvoltat la Brăila, propria unitate de producție, total automatizată, care este funcțională de la începutul lunii noiembrie a.c., primele produse fiind deja livrate către clienți. Noua gama de produse inovative SynerTech, dedicate celor 3 culturi princincipale grâu de toamnă, porumb și floarea soarelui sunt fabricate în Centrul Industrial Danubius din Brăila.

Tehnologia modernă este extrem de necesară în fermă, mai ales în condițiile climatice actuale iar acest lucru implică și aplicarea fertilizanților lichizi în mod sustenabil și durabil.  Fertilizanții lichizi sunt prezentul și vitorul. De ce sunt mai eficienți  fertilizanții lichizi decât îngrășămintele solide?  Prin prisma contextului meteo atipic din România care se degradează de la un an la altul, da, fertilizanții lichizi sunt mai eficienți și dau un răspuns imediat în cultură prin solubilitatea 100% în apa, prin dispersia și difuzia net superioare soluțiilor solide.  

Totodată, sunt și mai eficient de aplicat folosind aparatele gândite de noi pentru această gamă fiind mult mai precise de dozat pe suprafață, cu viteze de aplicare de multe ori mai mari decât în cazul fertilizării clasice. Ceea ce pot să vă confirm este că testările produselor din această gamă au demonstrat un spor considerabil de producție!”, a explicat directorul de marketing.

Totodată specialistul  a mai spus că identitatea și istoria Groupului Roullier sunt strâns legate de industrie și valoare.

Una din valorile care ghidează Groupului Roullier  și respectiv compania Timac Agro este respectul pentru mediu.  Cu  acest principiu începem procesul tehnologic, partea industrială în sine, principiu pe care îl susținem și care se regăsește, mai apoi, în toate produsele inovative. Considerăm că este nevoie de o varietate de îngrășăminte pentru a răspunde tuturor nevoilor agriculturii moderne, astfel încât gamele să fie adaptate fiecărei problematici în parte, fiecărei culturi, tip de sol și condiții climatice. Pentru a produce o gamă atât de largă de soluții, unitatea noastră de producție trebuie să demonstreze o flexibilitate extraordinară, totul să fie organizat perfect și ghidat după cele mai noi expertize și la cele mai înalte standarde, că să nu mai vorbim de inovație și îndrăzneală. Vom produce, deci, și la Brăila soluții adaptate la profilul local, gândite și testate special pentru piața din România, pentru climatul din România, pentru fiecare tip de sol pentru toate problemele pe care le-am descoperit aici în ultimii 16 ani. Capabilitatea fabricii este de a produce orice altă variantă cerută de clienți, dar o vom îndrepta cu precădere înspre produsele cu înaltă încărcătură tehnologică, cu impact mare în randament care presupune minim  2-3 ani de testări și omologări. Tot ceea ce producem este cu grijă și atenție la mediu utilizând soluții inovatoare, eficiente dar mai ales, durabile. Nu vom produce doar lichide ! Nu doar îngrășăminte ! Ci, soluții complete de nutriție completate cu acțiune asupra solului și asupra fiziologiei plantei. Ne dorim să avem o prezență cât mai bună pe piața internă și cât mai mulți fermieri români care să treacă la această nouă tehnologie.”, a mai adăugat Marius Marica.