Tratamentul de iarnă la pomi și vița de vie

Secretul reușitei tratamentelor cu insecticide la speciile pomicole și vița de vie, împotriva majorității dăunătorilor o constituie tratamentele din perioada repausului vegetativ și începutul dezmuguririi, NUPRID OIL 004 CE fiind soluția perfectă.

Nuprid OIL 004 este un insecticid pe bază de imidacloprid fabricat în România. Are un mod de acțiune complex, prin contact, prin ingestie și prin respirație, cu eficacitate ridicată în combaterea multor specii de insecte, acarieni și afide dăunătoare în plantațiile pimicole și de viță de vie. Se aplică în perioada de repaus vegetativ și începutul dezmuguritului. Combate dăunători precum păduchele din San Jose, acarianul roșu comun și afide la măr, prun, cireș, cais și piersic, iar la vița de vie , păduchele țestos și păianjenul roșu comun. Doza recomandată este de 15l/ha în 1000 l de apă la vița de vie.

Pentru evitarea fenomenului de fitotoxicitate, la pomii porniți în vegetație, aplicarea tratamentelor în primăvară la începutul dezmuguritului, nu trebuie să depășească faza de „urechiușe de șoarece’’ la măr sau faza de „buton verde’’ la prun și cireș.

În general, se face un singur tratament care, de regulă, se aplică la sfârșitul repausului vegetativ/ începutul dezmuguritului. Tratamentul trebuie efectuate când temperatura ambiantă depășește 10 grade C, fără vânt și nu există condiții de precipitațiii în timpul sau imediat după aplicare.

Unul dintre avantajele acestui insecticid o constituie condiționarea sa pe bază de ulei mineral, ceea ce va permite o penetrare și in cele mai rigide cuticule ale insectelor (chitina), așa cum este, de exemplu, scutul păduchilor din San Jose. Folosiți-l, iar sansa unor plantații sănătoase și productive vă este cu siguranță garantată.

Sursă:  ALCEDO