An de an, grâul de toamnă se cultivă pe suprafețe mari. Nu există fermă în a cărei structură de culturi să lipsească această plantă de cultură. Viermii sârmă fie atacă boabele în curs de germinare, rozând embrionul (caz în care avem goluri în cultură), fie atacă plantele după ce au răsărit, pe care le rod în zonă coletului.
Cultura atacată poate prezenta goluri mari, în cazul în care atacul s-a produs la sămânță. Dacă atacul a survenit mai tărziu, plantele au frunzele îngălbenite, apoi se usucă începând de la vârf. Totuși, nu este de dorit să ajungem în faza în care avem atac. Asta înseamnă plante lipsă, ceea ce se traduce prin posibile pierderi de recoltă, chiar dacă grâul are o capacitate bună de înfrățire.
Tratamentul semințelor este una din măsurile aflate la îndemăna noastră, pentru a realiza o bună protecție a plantelor de grâu aflate la început de drum, împotriva atacului viermilor sârmă (Agriotes spp.), mai ales în condițiile în care populațiile acestei specii de insecte au crescut în ultimii ani.
Cu ce produse putem trata sămânța în această toamnă?
• LANGIS – insecticid piretroid cu acțiune prin ingestie și contact și efect repelent, reduce rezerva de dăunători din sol;
Nu uitați de tratamentul împotriva bolilor care se transmit prin sămânță: Tilletia caries (malura), Fusarium spp. (fuzarioza), Ustilago nuda (tăciunele zburător), cu unul din fungicidele:
• AMIRAL PROFFY 6 FS sau AMIRAL NEO – fungicide pentru protecția culturilor împotrivă bolilor cu transmitere prin sămânță;
Pentru un start bun al culturilor, o răsărire uniformă și plante viguroase, adaugați la tratamentul seminței fertilizantul MICROFERT U și unul din biostimulatorii din gama ALGAMAX.
Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO