Treisprezece țări au interzis importurile de carne de porc din Belgia

Federația belgiană de carne, Febev, a anunțat că țările care au aplicat restricții privind transporturile de carne de porc din Belgia sunt Coreea de Sud, China, Taiwan, Belarus, Mexic, Filipine, Japonia, Africa de Sud, Singapore, Uruguay, Australia și Malaezia , citează brusselstime.ro.

Autoritățile au anunțat că restricțiile variază de la o țară la alta. Unele țări au impus interdicții numai pe produsele din gelatină, în timp ce altele au limitat importurile de animale vii.

Până în prezent, nu au existat cazuri de ASF raportate în niciuna dintre fermele belgiene de porci.

Michael Gore, CEO al lui Febev, a declarat că țările din afara UE au reguli stricte de import care impun țării cu care au acorduri comerciale să fie libere de pestă porcină africană. Dl Gore a adăugat că, în aceste țări, „nu există nicio marjă pentru negocieri; importurile sunt suspendate. ”

Jumătate, chiar două treimi din porcii belgieni sunt destinați exportului. După cum explică CEO-ul lui Febev, industria de carne de porc din Belgia este afectată negativ de restricțiile recente de import, în timp ce 45% din cantitățile totale de carne de porc către țările terțe ajung în cele din urmă pe piețele chineze și sud-coreene.