Un oficial polonez solicită depopularea mistreților

Izolați fermele și depopulați efectivele de mistret la un nivel sigur, recomandă ministrul polonez al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Jan Krzysztof Ardanowski.

Polonia se luptă cu pesta porcină africană (ASF) din 2014 și numărul de focare crește până în ultima perioadă, în ciuda eforturilor depuse pentru a contracara virusul.

500 de inspectori veterinari și de acțiune sunt în câmp și numărul de focare raportate în acest an a ajuns deja la 108, mai mult de jumătate din totalul a 212 detectate în patru ani de la debutul bolii în țară.

Acum, ministrul insistă că doar o depopulare a turmelor sălbatice va da autorităților posibilitatea de a interveni pentru a opri răspândirea virusului și îi atrage pe vânători să se angajeze mai mult în acest „război împotriva bolii”, raportează revista Portal Spozywczy, citează euromeatnews.ro.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Ardanowski, rata de creștere a populației de mistreți sălbatici este de 300%. „Depopularea mistreților este o condiție pentru a nu menține boala în natură”, a spus ministrul, menționând că depopularea nu va amenința existența acestei specii.