Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină din SUA a identificat 5 descoperiri științifice pentru a promova agricultura

Statele Unite au fost producătorii agricoli mondiali de mai mulți ani. Astăzi, sistemul alimentar și agricol din SUA se confruntă cu provocări formidabile și va fi testat, deoarece producția mondială de alimente trebuie să se dubleze pentru a răspunde nevoilor unei populații globale care se așteaptă să ajungă la 8,6 miliarde până în 2030. În plus, sistemele naturale din multe regiuni sunt afectate de deficitul de apă, variabilitatea meteorologică crescută, inundații și secete.

Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină din SUA (NASEM) a făcut cercetări aprofundate pentru a identifica direcțiile științifice ambițioase în alimentație și agricultură. Proiectul a implicat comunitatea științifică în descrierea oportunităților științifice cu potențial ridicat de a crea descoperiri de cunoștințe care vor duce la noi paradigme pentru cercetare și producția de produse alimentare. Cele cinci domenii științifice identificate de NASEM care ar putea avea cel mai mare impact pozitiv asupra alimentelor și a agriculturii sunt:

  • Prioritizarea abordările transdisciplinare ale științei și sistemelor.

Înțelegerea interacțiunilor sistemelor este esențială pentru găsirea de soluții holistice la provocările alimentare și agricole.

  • Crearea unei inițiative pentru a utiliza mai eficient tehnologiile de detectare existente și noi.

Nanosenzorii și biosenzorii noi pot monitoriza continuu condițiile de mediu pentru semne de stres.

  • Facilitarea utilizării noilor tehnologii ale informației, știința datelor și inteligenței artificiale în cercetarea alimentară și agricolă.

Integrarea îmbunătățită a seturilor de date este necesară pentru a înțelege problemele complexe și pentru a facilita abordările de gestionare bazate pe date.

  • Utilizarea genomicii și reproducerii de precizie pentru a îmbunătăți trăsăturile organismelor importante din punct de vedere agricol.

De exemplu, metabolomul de tomate a fost modificat în mod eficient pentru gust îmbunătățit, valoare nutritivă și rezistență la boli.

  • Creșterea înțelegerii microbiomului animal, sol și plantă.

În timp ce cercetările asupra microbiomului uman avansează rapid, înțelegerea microbiomului agricol este semnificativ mai rudimentară.

Raportul Academiei Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din SUA subliniază, de asemenea, că descoperirile științifice nu pot transforma alimentele și agricultura. Sunt necesare investiții pentru instrumente, echipamente, instalații și capital uman pentru a efectua cercetări de ultimă oră în alimentație și agricultură. Inovația și finanțarea adecvată sunt cruciale pentru eficientizarea, rezistența și durabilitatea sistemului alimentar și al agriculturii.