Afinto®, un insectid cu mod de acțiune unic, din portofoliul Syngenta!

Afinto® este un insecticid nou specific pentru combaterea afidelor , utilizat pentru tratamente foliare la culturile de câmp și horticole. Are acțiune sistemică și translaminară. Pătrunde în plante prin frunze și lăstari și circulă acropetal. Poate fi absorbit și din sol de către sistemul radicular și translocat în organele superioare ale plantei. Asupra insectelor dăunătoare acționează prin contact și ingestie, determinând inhibarea hrănirii și moartea prin inaniție. 

Afinto® acționează atât asupra afidelor imature cât și a celor adulte. Eficacitatea produsului nu este influențată de temperaturile ridicate din momentul aplicării și nici de intensitatea luminoasă.”Noul insecticid Afinto® conține 50% flonicamid și este formulat ca granule dispersabile în apă (WG) Principalii dăunători pe care îi combate sunt afidele, având în plus un efect de supresie asupra altor dăunători din categoria celor care înțeapă și sug, stopând efectul de dăunare. Dintre afidele vizate se numără specii ale genului Aphis: A. craccivora, A. fabae, A. glycines, A. gossypii, A. Nasturtii, A.pomi A. Spiraecola; Brachycaudus schwartzi, B. Helichrysi, Hyalopterus pruni, Macrosiphum rosae, Myzus cerasi, M. Persicae, M.varians, Dysaphis plantaginea etc.

Afinto® este omologat pentru o gamă largă de culturi, atât horticole cât și de cereale. Are un mod de acțiune translaminar și sistemic, cu translocare acropetal (poate fi absorbit din sol de către sistemul radicular al plantei și translocat în diferitele țesuturi și bazipetal în plantă, ceea ce asigură protecție eficientă a frunzelor tinere netratate și a celor în dezvoltare. Trebuie reținut că este eficient în condiții climatice diverse. Se aplică foliar, în doze de 0,12 – 0,16 kg/ha