AGRIVENTURA, cel mai mare eveniment agricol din Moldova și-a deschis porțile!

SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022 organizează în perioda 30 iunie – 2 iulie 2022, cel mai amplu spectacol de prezentare și vizionare a culturilor agricole de toamnă și primăvară ale celor mai importanți producători naționali și internaționali, tehnică agrară și demonstrații agricole pentru fermierii din regiunea de Nord-Est a țării.

Aflat la prima ediție, SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022 cuprinde într-o singură cupolă 3 evenimente similare organizate în 2021: Ziua Grâului Moldova, Sfatul Grânarilor – Sărbătoarea florii însorite și Ziua porumbului Moldova.

Evenimentul este organizat pe o suprafață de 140 hectare si oferă vizitatorilor acces la un amplu program de demonstrații agricole, prezentări de tehnică agrară și soluții complete pentru fermele vegetale și zootehnice oferite de companiile prezente la eveniment. Evenimentul găzduiește la standurile expoziționale branduri naționale și internaționale, producători de semințe, furnizori de echipamente zootehnice și inputuri, prestatori de servicii pentru agricultură etc.

Demonstrații live în câmp

De asemenea sunt amenajate zone de demonstrații live pentru tehnică agricolă de ultimă generație, iar vizitatorii care dețin carnet de conducere au oportunitatea să participe la sesiuni de drive-test într-un spațiu special amenajat. În cadrul târgului sunt prezentate tractoare, mașini și utilaje agricole de mici și mari dimensiuni, ultra-moderne, mașini de erbicidare, precum și alte soluții și sisteme hi-tech dedicate sectorului agricol.

Loturi experimentale de grâu, porumb și floarea soarelui

Un punct de referință al evenimentului este dedicat prezentării platformei experimentale de la Podu Iloaei, dedicată culturilor de grâu, porumb și floarea-soarelui. Desfășurate pe o suprafață totală de 100 de hectare, loturile experimentale oferă posibilitatea vizitatorilor de a analiza la fața locului evoluția soiurilor testate, influența factorilor climatici și tehnologici asupra dezvoltării plantelor, de a cunoaște potențialul hibrizilor și de a-i evidenția pe cei cu rezultate optime pentru zona județului Iași.

3 zile, 3 concepte diferite

Fiecare zi a târgului AGRIVENTURA va avea o tematică proprie.

Joi, 30 iunie, prima zi a evenimentului este „Ziua Rodniciei: Despre Glie, Oameni și Belșug”. La deschiderea oficială au fost prezente oficialități ale statului, europarlamentari, reprezentanți ai mediului universitar, fermieri și reprezentanți ai structurilor asociative. Ziua include și tururi ghidate, demonstrații utilaje, prezentare expozanți, dar și un program artistic și de divertisment, inclusiv live cooking show. Concertul trupei „Lupii lui Calancea” și invitații este prezent la ora 19:00.