Alexandra Brand, directorul regional pentru protecția culturilor pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu al Grupului Syngenta, este noul președinte al CropLife Europe

Alexandra Brand, directorul regional pentru protecția culturilor pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu al Grupului Syngenta, este noul președinte al CropLife Europe:

Următorul deceniu este esențial în identificarea și crearea unor modalități mai bune de producere a hranei

Adunarea Generală a CropLife Europe a ales-o pe Alexandra Brand drept noul președinte al Consiliului Director. CropLife Europe a fost cunoscută până anul trecut sub numele de ECPA – Asociația Europeană pentru Protecția Culturilor. Alexandra este implicată în activitatea CropLife Europe din 2016. „Următorul deceniu va fi esențial în crearea și stabilirea unor modalități mai bune de producere a hranei. Schimbarea modului de gestionare a unei ferme este un risc economic ridicat pe care fermierii nu și-l pot asuma singuri. Ei au nevoie de sprijinul colectiv al comunității științifice, industriei, consumatorilor și factorilor de decizie pentru a produce această schimbare. Acest lucru necesită leadership, colaborare și inovație. Sectorul nostru face parte din această ecuație și este pregătit să-și joace rolul. Acesta este motivul pentru care sunt atât de mândră că am fost aleasă președinte al Consiliului Director al CropLife Europe”, a declarat Alexandra Brand, cu ocazia numirii sale.

Alexandra conduce în prezent una dintre cele mai mari devizii ale grupului Syngenta în calitate de director regional pentru protecția culturilor pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu. Din 2018 până în 2020, Alexandra Brand a condus noul Business Sustainability Group și a promovat obiectivele de sustenabilitate ale companiei, având funcția de Chief Sustainability Officer al Grupului Syngenta.

Provocările sectorului

“Europa este un leagăn al inovației în agricultură. Numeroase descoperiri de top fac agricultura mai inteligentă și masustenabilă. Este important să ne asigurăm că industria poate prospera și continua să depășească limitele pentru a crea rezultate mai bune pentru fermier, consumator și mediu. Schimbările climatice, gusturile în schimbare ale consumatorilor, așteptările societății și nevoia de a proteja securitatea alimentară ne-au dat un impuls mai mare pentru a produce schimbări pozitive”, consideră Alexandra Brand.

„Sunt încântat că Alexandra este noul nostru președinte. Cu toții vom beneficia de conducerea și viziunea ei”, a declarat Olivier de Matos, directorul general al CropLife Europe. De asemenea, el i-a mulțumit președintelui în funcție, Livio Tedeschi, pentru angajamentul și îndrumarea în transformarea mandatului CropLife Europe.

Cine este CropLife

CropLife și-a extins mandatul, de la începutul anului trecut, odată cu renunțarea la vechiul nume: ECPA – European Crop Protection Association. Asociația reprezintă acum 22 de companii și 32 de asociații naționale din domeniul agriculturii digitale și de precizie, inovației biotehnologice a plantelor și- biopesticide. Syngenta este una din cele șapte companii membre cu drepturi depline în CropLife Europe.