ALEXXANDRA DUO – un hibrid DUO SYSTEM, rezistent la cicloxidim

DUO SYSTEM este un sistem de producţie inovativ, bazat pe utilizarea hibrizilor de porumb amelioraţi conventional (tip CTM) cu rezistenţă la erbicidul STRATOS ULTRA.

ALEXXANDRA DUO/FAO 340, este un hibrid de porumb tip CTM, (rezistent la cicloxidim – STRATOS ULTRA), tehnologie care permite cultivarea porumbului în sole în care avem presiune mare de buruieni graminee anuale şi perene. Astfel, vom erbicida cu STRATOS ULTRA cu doza de 2 l/ha + DASH cu doza de 2 l/ha, pentru combaterea gramineelor anuale şi perene: mohor, mohor lat, meişor, mei, pir târâtor, pirul gros, costreiul (din seminţe si rizomi) şi cu efect bun în combaterea trestiei.

Este un hibrid dentat, cu vigoare foarte bună la pornirea în vegetaţie, tulpină robustă, rezistenţă foarte bună la cădere, rezistenţă bună la principalele boli şi foarte productiv.

Densitatea recomandată la semănat pentru condiţii bune este de 75.000 – 80.000 boabe germinabile/hectar iar pentru condiţii limitative este de 65.000 – 70.000 boabe germinabile /hectar.