Alina Andrei, Saaten Union România: “Motivația mea este faptul că prin activitatea de zi cu zi sunt parte a unei companii care aduce plus valoare agriculturii românești!”

Interviu cu Alina Andrei – Marketing Manager & Product Manager Cereale și Leguminoase Saaten Union România

Cum definiți termenul de femeie carieră în acest domeniu al agriculturii?

Agricultura este un domeniu provocator și solicitant în același timp, ce presupune pentru multe femei un mediu de lucru nu tocmai ușor, într-o arie de activitate care până nu demult era dedicată, în mare parte, bărbaților. Mă bucură faptul că femeile și-au câștigat un loc binemeritat în acest domeniu, prin perseverență, seriozitate și delicatețe. Este o mare responsabilitate pentru fiecare dintre noi să fim parte din această ramură foarte importantă a economiei țării noastre.

Care este secretul succesului profesional al femeilor?

Nu este niciun secret că pentru a avea succes este nevoie de multă muncă, seriozitate și dorința permanentă de a învăța și a fi la curent cu toate noutățile din domeniu. Acest lucru nu presupune să respecți o anumită rețetă a succesului, ci să definești ce îți aduce bucurie și împlinire pentru a-ți crea propria idee de succes profesional.

Ce elemente definitorii vă motivează în activitate?

Motivația mea este faptul că prin activitatea de zi cu zi sunt parte a unei companii care aduce plus valoare agriculturii românești, prin portofoliul de produse, programul de creare, ameliorare și producere de semințe, sub motto-ul “Ameliorăm pentru viitor”.

Ce sfaturi oferiți tinerelor aspirante la o carieră de succes?

Valorile personale ne ghidează în carieră și, în funcție de acestea, drumul nostru poate fi mai ușor sau anevoios. Obiectivele clare și bine stabilite, perseverența și dorința de a învăța sunt întodeauna de folos în planurile de dezvoltare către o carieră de succes.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj tuturor femeilor care activează în agricultură.

Sunt convinsă că toate femeile care lucrează în domeniul agriculturii sunt femei puternice, echilibrate, devotate și orientate către succes. Le doresc tuturor să își urmeze visul și să aibă încredere în forțele proprii.