
De vorbă cu Liliana Ionescu, CEO Andermatt Biocontrol România
Cu experiența de peste 25 de ani în agribusiness, Liliana Ionescu a primit în urmă cu 2 ani provocarea Andermatt Biocontrol România de a activa într-un segment de nișă, respectiv cel al agriculturii ecologice. Liliana Ionescu a dorit ca în această ediție specială să sublinieze importanța inovației și a angajamentului față de sustenabilitate ca fundament pentru prosperitatea pe termen lung.
”Într-o lume în continuă schimbare, inovația permite adaptarea la noi provocări și dezvoltarea de soluții eficiente, în timp ce sustenabilitatea asigură că resursele sunt gestionate responsabil, protejând mediul și comunitățile pentru generațiile viitoare.
Acest mix este esențial nu doar pentru succesul afacerilor, ci și pentru bunăstarea societății în ansamblu. Produsele biologice pentru agricultura biologică se referă la inputuri utilizate în cultivarea plantelor și creșterea animalelor, care sunt obținute din surse naturale și sunt conforme cu standardele agriculturii ecologice. Aceste produse sunt esențiale pentru a menține sănătatea solului, a plantelor și a ecosistemelor, fără a recurge la substanțe chimice sintetice sau organisme modificate genetic.
Obiectivul nostru este de a oferi fermierilor din România soluții de biocontrol pentru protecția culturilor deja consacrate și utilizate de fermierii din întreaga lume provenite atât din portofoliul al grupului Andermatt, cât și de la companii terțe. Acestea sunt destinate utilizării atât în agricultura ecologică, dar și în cea convențională. Aplicate în cadrul programelor de combatere integrată a bolilor și dăunătorilor, produsele noastre aduc un aport valoros si în prevenirea rezistenței la soluțiile chimice existente, precum și menținerea unui mediu cât mai curat și sănătos.
La acest moment, fermierii români devin tot mai conștienți de beneficiile tehnologiilor de biocontrol, am decis să abordez cu răbdare și hotărâre promovarea și sprijinirea practicilor agricole sustenabile.
Prin introducerea în România a soluțiilor de biocontrol recunoscute și folosite cu succes la nivel global, urmărim să contribuim la îmbunătățirea calității și durabilității agriculturii locale.
Din ce în ce mai mulți consumatori solicită alimente fără reziduuri și produse în conformitate cu standarde care respectă mediul înconjurător. Noi, cei de la Andermatt, permitem producerea de alimente sănătoase, menținând în același timp un mediu sănătos.
În contextul provocărilor din ultimii ani, expertiza noastră în domeniul cercetării și dezvoltării, ne-a permis să oferim produse și servicii de înaltă calitate pentru a dezvolta soluții alternative si complementare la produselor de protectia plantelor și îngrășămintele convenționale.
Legat de elementele care definesc cariera mea, acestea au evoluat odată cu experiența mea profesională, cu dorința de cunoaștere, cu pasiunea și acceptarea provocărilor.
În prezent, activitatea în agribusiness este extrem de solicitantă și provocatoare datorită factorilor externi precum condițiile meteorologice, schimbările legislative, fluctuațiile prețurilor la materiile prime și a produselor agricole.
Profesioniștii din agribusiness, fie că sunt femei sau barbați, joacă un rol important în asigurarea securității alimentare și în gestionarea eficientă a resurselor pentru a susține o agricultură durabilă și profitabilă. Adaptabilitatea și abilitatea de a lua decizii informate sunt esențiale în abordarea cu succes a dinamicii agribusiness-ului”.