Anul acesta vom avea mai puțină miere românească!

Anul acesta vom avea mai puțină miere românească și mai scumpă, se plâng apicultorii, care dau vina pe vremea capricioasă. Cel mai greu vom găși mierea de răpiță și de salcâm, unde producția a fost compromisă în proporție de 80%.

Temperaturile scăzute și ploile torențiale au distrus florile de salcâm, ceea ce va duce la o scădere a producției. În concluzie, prețurile vor crește, spun apicultorii. Dacă în viitor vremea va fi bună, există mai multe speranțe pentru mierea de tei și cea polifloră. În ciuda ajutorului acordat de stat, mulți apicultori renunță la subvenții din cauza birocrației.

Lucrurile nu stau deloc bine. Apicultorii se plâng că anul acesta vor avea o producție semnificativ redusă față de cea de anul trecut. Temperaturile scăzute și ploile torențiale din ultima perioadă au distrus florile de salcâm, ceea ce va duce la o scădere a producției.

Crescătorii de albine din Iași spun că mierea de anul acesta va fi mai puțină și mai scumpă, mai ales cea de salcâm. Probleme au fost și la mierea de rapiță. Anul acesta, culturile de rapiță au fost afectate de secetă, iar apicultorii au găsit cu greu plantații cu această cultură. Apicultorii estimează pierderi semnificative, iar producția va fi redusă cu 40 la sută față de anul trecut.