APROZAME – erbicidul ideal, aplicat toamna pentru cultura de rapiţă

APROZAME erbicidul ideal pentru cultura de rapiţă, ce se poate aplica târziu, chiar şi pe solul îngheţat şi, în plus, combate şi Vulpia spp.

Dacă toamna este secetoasă, aşa cum este şi anul acesta, şi nu se pot aplica erbicide înainte sau imediat după semănat, soluţia este erbicidul APROZAME (propizamid 400 g/l), care se aplică mai târziu, după rasarirea culturii. APROZAME combate atât buruienile dicotiledonate anuale, cât ţi câteva monocotiledonate anuale, unele chiar greu de combătut, aşa cum sunt ovăzul sălbatic, obsiga, Vulpia spp., etc. Avantajul acestui erbicid este că se poate aplica şi mai târziu, în perioadele reci, persistenţa acţiunii erbicidului fiind favorizată şi prelungită de condiţiile reci din sol.

Erbicidul se poate aplica din stadiul de 4 frunze (BBCH 14) până în stadiul 8 frunze (BBCH 18). Se recomandă aplicarea timpurie pentru o combatere mai eficientă, însă şi în perioadele reci, produsul asigură o eficacitate ridicată în combaterea buruienilor foarte sensibile, până în primavară. APROZAME poate fi folosit pe solul îngheţat, fără probleme pentru cultură.

De asemenea, acolo unde s-a aplicat APROZAME, în anul următor nu mai sunt probleme cu buruieni ca ovăzul sălbatic, obsiga, Vulpia spp., la cultura de grâu, dacă acesta urmează în rotaţie după rapiţă. Doza recomandată este de 1,875 l/ha.