Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental (ACVBR-SIM) se preocupă pentru asigurarea hranei zilnice, proaspete și de calitate!

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental (ACVBR-SIM) informează că asigurarea hranei zilnice, proaspete și de calitate, trebuie să fie o preocupare continuă atât a fermierilor organizați în asociații, cooperative, cât și a autorităților .

“În momente de criză, realizăm că avem nevoie de soluții care să ne asigure un confort psihic că va exista mâncare de calitate.

Centrele de sacrificare, prelucrare, vânzare carne, dar și unitățile de colectare și procesare lapte, la nivelul comunităților locale sunt soluții care rezolvă necesarul de mâncare, permanent . Gospodărirea organizată la scară mai mică, la nivel de comună, sate, este mai ușoară, sigură dar și benefică.

Acum , cei care au ales aceste unități de sacrificare, prelucrare și vânzare, sunt câștigați și pot asigura hrana comunităților lor .

Implementarea de astfel de proiecte este absolut necesară pentru asigurarea traiului de zi cu zi, în condiții sanitar veterinare sigure .

Disciplina trebuie să existe în orice perioadă, fie pandemii, fie viață normală .

Viață merge înainte și e bine să fim optimiști, realiști și să învățam din mers”, se arată în comunicatul Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental.