Atenție la atacul afidelor la cerealele de toamnă!

După o vară foarte secetoasă, a venit și un septembrie la fel de secetos pentru anumite zone din țară. Culturile de rapiță au avut deja parte de un prim val de dăunători, iar la cum se prezintă lucrurile, nici grâul sau alte cereale păioase semănate în această toamnă nu vor fi ocolite. Vor apărea în primul rând afidele, după care și muștele cerealelor.

Pentru că sunt numeroase specii, polifage, deci atacă multe culturi, înțepând și sugând sucul celular al plantelor, iar dacă nu se intervine cu măsuri de combatere, pot cauza pagube mari, inclusiv moartea plantelor. Și ce nu trebuie uitat, afidele sunt vectori pentru viroze, care odată intrate în plante sunt greu de combătut.

Poate cea mai bună măsură de combatere a virozelor este stoparea vectorului, adică combatera afidelor și a altor insecte care înțeapă și sug sucul celular al plantelor. La ALCEDO găsiți trei insecticide din categoria piretroizilor: FASTER DELTA (deltametrin 25 g/l), FASTER GOLD 50 EC (lambda-cihalotrin 50 g/l) și KARIS 10 CS (lambda-cihalotrin 100 g/l), insecticide care combat mai mulți dăunători, inclusiv afidele.

Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugam să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicatiei ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/