Atenție la dăunătorii care apar imediat după răsărirea culturii de rapiță!

Rapița este una din culturile de câmp care a cunoscut cea mai mare extindere în România din ultimii 20 de ani.

Principalele probleme ale culturilor de rapiță în toamnă sunt date de puricii cruciferelor (Psylliodes spp. și Phyllotreta spp.), viespea rapiței (Athalia rosae), dar și alti dăunători.

De aceea, vă recomandăm ca imediat după răsărirea culturilor să faceți vizite în câmp și, imediat ce semnalați apariția dăunătorilor, să interveniți rapid cu un insecticid.

Cu ce putem trata?

  • Insecticidul FASTER GOLD 50 EC, formulat sub forma de concentrat emulsionabil, doza recomandată este de 0,1 l/ha.
  • Insecticidul FASTER 10 CE, nesistemic, cu acțiune de contact și prin ingestie, formulat sub formă de concentrat emulsionabil, doza recomandată este de 0,2 l/ha.
  • Insecticidul FASTER DELTA, formulat sub formă de concentrat emulsionabil, care acționează prin contact și ingestie, doza recomandată este de 0,3 l/ha.
  • Insecticidul MOSPILAN 20 SP, cu acțiune sistemică, formulat sub formă de pulbere solubilă în apa, doza recomandată este de 0,15 kg/ha.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO