BASF și AHK România anunță o nouă oportunitate pentru start-up-urile și soluțiile inovatoare: BASF Innovation Hub 2023 prelungește termenul de înscrieri

  • BASF organizează, pentru al treilea an consecutiv, evenimentul de prezentare a soluțiilor inovatoare pentru o dezvoltare durabilă. Cele mai bune soluții vor primi sprijin în dezvoltarea proiectului
  • Etapa înscrierilor a fost prelungită până la data de 13 octombrie, la miezul nopții
  • Înscrierile primite includ, printre altele, soluții inovatoare dedicate uzinelor industriale ori produselor de uz zilnic și idei pentru producția alternativă de alimente

BASF și AHK România revin cu noutăți în ceea ce privește BASF Innovation Hub – competiția dedicată dezvoltării durabile: termenul limită de înscriere a fost prelungit cu două săptămâni. Astfel, datorită interesului ridicat al start-up-urilor și al participanților individuali, organizatorii vor accepta soluții până la data de 13 octombrie, la miezul nopții.

BASF subliniază că soluțiile din acest an ating o mare varietate de subiecte, cum ar fi sursele de energie regenerabilă pentru aplicații industriale, metode alternative pentru producția de alimente și microalge, dezvoltarea sistemelor rezistente și soluții reciclabile și biodegradabile pentru uzul cotidian.

„Ocazia de a întâlni atât de multe persoane incredibile concentrate în jurul aceluiași obiectiv, de a face parte din povestea lor și de a le susține atât prin intermediul experților noștri, cât și financiar, ne aduce o mare satisfacție”, a declarat Andreas Lier, Director General pentru România, Bulgaria și Macedonia de Nord, adăugând, de asemenea, că posibilitatea de a urmări succesul participanților anteriori reprezintă o parte importantă din această experiență. “Spre exemplu, un start-up din România, R-CREATE, furnizează o alternativă accesibilă atât de necesară pentru deșeurile provenite în urma livrărilor online și reinventează soluțiile și procesele de ambalare printr-un model circular, susținut de finanțare din partea UE, care se extinde constant în întreaga Europa.”

BASF Innovation Hub 2023 este deschis tuturor participanților ale căror soluții se concentrează pe energia curată, economia circulară și strategiile de agricultură sustenabilă. Aceste puncte cheie se aliniază cu viziunea conform căreia, până în 2050, Europa va deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic.

„Viitorul neutru din punct de vedere climatic este obiectivul comun pe care ne străduim       să-l îndeplinim și, prin urmare, ne concentrăm activitățile pentru a ne apropia de o dezvoltare durabilă pentru țară și nu numai”, a declarat Sebastian Metz, Director General și Membru în Consiliul Director al AHK România. “Convingerea noastră este că acest lucru poate fi realizat numai prin colaborarea cu instituțiile, actorii economici și politici, precum și cu cetățenii. Suntem conștienți de responsabilitatea pe care companiile precum BASF o poartă pentru a face mai sustenabilă agenda de mâine. Ne dorim să folosim acest eveniment pentru a oferi vizibilitate și recunoaștere ideilor care duc la o transformare mai sustenabilă și pentru a le împinge spre progres ulterior.”

BASF Innovation Hub este o competiție organizată pentru 11 țări europene, inclusiv România. Pentru al treilea an consecutiv, start-up-urile și participanții individuali au o șansă de a-și prezenta soluțiile care vizează transformarea verde și digitală, explicând modul în care vor contribui, astfel, la un viitor durabil. În prima fază, participanții din România se vor alătura participanților din Bulgaria și Grecia. Două idei câștigătoare din prima etapă vor avansa, apoi, în marea finală europeană, care va răsplăti câștigătorul cu un premiu în valoare de 5.000 de euro brut.

Pentru mai multe informații despre proiect, cerințe și modul de înscriere, vă invităm să vizitați pagina oficială: http://www.join-innovationhub.com/.

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 111.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 87,3 miliarde de euro în 2022. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com.

Mai multe informații despre prelucrarea datelor cu caracter personal de către compania BASF sunt disponibile la: https://www.basf.com/ro/ro/legal/data-protection-at-basf.html.

Despre AHK Romania

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova. Dorim astfel să intensificăm relațiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și să contribuim semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Mai multe informații găsiți în pagina de internet www.ahkrumaenien.ro, pe Social Media (Facebook, Linkedin/ ahkromania).