Bednar – noi modele de cultivatoare universale ușoare, VERSATILL VO_L și VN_L, ca soluție pentru eliminarea mecanică a buruienilor și a culturii intermediare

Compania BEDNAR va prezenta două noi serii de modele ale cultivatorului VERSATILL în anul următor. Există trei modele purtate cu o lățime de lucru de la 4,05 la 5,85 m în gama VERSATILL VN_L și seria de utilaje semipurtate VERSATILL VO_L cu o lățime de lucru de 6 și 7,5 metri.

VERSATILL înseamnă, în general, un cultivator de sol universal. Cultivatoarele sunt potrivite pentru spargerea miriștei superficiale după recoltare, cultivarea patului germinativ și gestionarea rapidă a reziduurilor de cultură, și anume eliminarea mecanică a semințelor nedorite, a buruienilor și a culturii intermediare.

Modelele purtate VERSATILL VN_L – potrivite pentru ferme mai mici

Trei noi modele purtate VN_L sunt disponibile pentru întreprinderile agricole mai mici sau pentru fermierii privați. VERSATILL VO_PROFI are dinții dispuși pe patru rânduri. Distanța dintre dinți este de 15 centimetri. Acești parametri tehnici permit utilajului să efectueze o subtăiere excelentă a profilului solului și amestecarea reziduurilor de cultură cu solul.

Echipamentul standard al modelelor VERSATILL VN_L include dinți standard cu protecție prin arc. Dinții sunt potriviți pentru soluri mai ușoare și pentru utilizarea primară a utilajului la cultivarea patului germinativ. Pentru o utilizare universală pe tot parcursul anului, inclusiv spargerea miriștei superficiale, recomandăm montarea pe cultivator a dinților ranforsați cu arcuri duble Heavy Duty.

Dinții pot fi echipați cu dălți de 60 mm sau brăzdare cu o lățime de 200 mm. Brăzdarul este potrivit pentru eliminarea mecanică a buruienilor, semințelor nedorite sau pentru cultivarea patului germinativ. Ambele versiuni sunt disponibile în versiunea populară LONG LIFE, dotată cu vârfuri din carbură care cresc rezistența și oferă o durabilitate mult mai lungă.

Echipament spate opțional – rulouri sau grapă cu trei rânduri

Un aspect interesant la aceste utilaje este echiparea opțională diferită în spate. Sunt disponibile trei tipuri de rulouri posterioare: rulou cu arc, rulou dublu U-RING și tăvălug dublu (o combinație de tăvălug tubular și tăvălug cu platbandă). Pe lângă echipamentul standard, VERSATILL VN_L poate fi echipat și cu o grapă posterioară pe trei rânduri, în combinație cu două sau patru roți de sprijin.

Agresivitatea tijelor grapei posterioare cu trei rânduri este reglabilă mecanic. Grapa posterioară cu trei rânduri este utilă în timpul deschiderii și încălzirii timpurii a solului primăvara, sau pentru plivirea mecanică.

Modelele semipurtate VERSATILL VO_L – lățime de lucru de 6 și 7,5 m

Modelele semipurtate VERSATILL VO_L sunt proiectate cu cinci rânduri. Garda la sol înaltă, în combinație cu distanța de 17 cm dintre dinți, asigură o cultivare excelentă a solului, chiar și în condițiile unor cantități mari de reziduuri de cultură.

VERSATILL VO_L este echipat cu o osie de transport integrată în combinație cu roțile de sprijin ale cadrului lateral și cu roțile duble de sprijin opționale din faţă. Amplasarea osiei de transport în mijlocul utilajului reduce raza de virare la capăt de rând, dar ceea ce este mai important, permite clientului să elimine complet rulourile posterioare, deoarece al cincilea rând de dinți este plasat în spatele osiei de transport.

Reglare hidraulică completă – echipament de bază confortabil

Echipamentul de bază al utilajului include deja o reglare hidraulică confortabilă a adâncimii de lucru. Adâncimea de lucru este setată la roțile de transport și de sprijin ale utilajului. Utilajul mai poate fi echipat cu bară de strivire frontală, un nivelator reglabil hidraulic, pentru o nivelare excelentă a solului.

De asemenea, modelul VERSATILL VO_L poate fi modificat după cum este necesar pentru operațiunile efectuate, prin selectarea organelor de lucru și a echipamentului din spate. În acest caz, clienții pot alege ruloul posterior dublu U-RING sau grapa cu trei rânduri în combinație cu tăvălugul de finisare.

BEDNAR este un producător progresist de tehnologie agricolă

Compania este specializată în utilaje pentru cultivarea solului, semănat, fertilizare și tocarea resturilor vegetale. Datorită legăturii strânse cu întreprinderile agricole, compania BEDNAR este unul dintre cei mai inovatori producători de utilaje agricole, dezvoltând și producând maşini cu valoare adăugată ridicată pentru utilizatorul final.

Aflați mai multe despre BEDNAR la https://www.bednar.com/.