CAPELLO PROTECT – Un concept unic LIDEA

Lidea se concentrează pe satisfacția clientilor, ascultându-le nevoile și oferindu-le soluții personalizate și practici alternative.

Trebuie sa inovam constant pentru a ajuta agricultura sa raspunda tuturor provocarilor cu care se confrunta.

Lidea a lansat primul mix de varietăți de rapiță pentru un control mai bun al dăunătorilor.

Componentele mixului – 92% ES CAPELLO, 7% ES ALICIA și 1% trifoi.

De ce acest mix?

ES CAPELLO – este un hibrid stabil, cu comportament agronomic excelent, toleranță foarte bună la Phoma (RLM 7) și o vigoare foarte bună la pornirea în vegetație, fără risc de elongație.

ES ALICIA – varietate extra-timpurie care inflorește cu 7-10 zile înainte de ES CAPELLO și care actionează ca o capcană naturală împotriva atacului provocat de gândacul lucios. Oferă avantaje multiple pentru fermieri, este ușor de utilizat, oferă protecție asupra culturii și o profitabilitate ridicată. Un alt avantaj îl reprezintă reducerea pierderilor cauzate de gândacul lucios.

Trifoiul îmbunătățește structura solului, având capacitatea de a fixa azotul in sol.

Cum funcționează?

ES ALICIA înflorește mai devreme față de hibridul principal, gândacul lucios va ataca primii boboci florali aparuți în cultură, ramânand pe ES ALICIA care are polen disponibil si nu atacă cultura principală. ES CAPELLO înflorește cu 7-10 zile mai târziu, iar gândacul lucios nu mai produce pagube în cultură, fiind la sfârșitul maturității sexuale.

Recomandări

ES ALICIA este eficient în situații cu infestare mică-medie.

În unele situații excepționale cu presiune ridicată, daca avem peste 30 de gândaci pe o plantă de ES ALICIA, dăunatorii pot trece pe hibridul principal.

Atenție la pragul de 5 până la 7 dăunători pe hibridul principal. Dacă acest prag este depășit, este necesară aplicarea unui insecticid. 

Acest mix este recomandat și pentru cultura în sistem bio.

Pentru detalii despre oferta comercială, vă rugăm să contactați reprezentanții Lidea.

www.lidea-seeds.ro/contact