Carmen Chioțea, KWS: “Motivația mea în rolul profesional pe care îl am vine din pasiunea pentru lucrul bine făcut!”

Interviu cu Carmen Chioțea – Marketing Manager KWS Semințe

Cum definiți termenul de femeie de carieră în domeniul agriculturii și care este secretul succesului profesional al acestora?

O femeie poate face carieră în orice domeniu, deci și în agricultură. Și sunt exemple variate de succes în acest sens. Secretul succesului pe care îl au femeile în diverse domenii profesionale, deci și în agricultură, vine din calitățile cu care sunt înzestrate și care fac diferența în momente cheie, atunci chiar când echipele sau înșiși bărbații se bazează din plin pe ele. Femeile au convins că pot face carieră în agricultură prin tenacitatea lor, prin dedicarea și diplomația lor, iar adaptarea lor la un mediu atât de dinamic, complex și fluctuant cum este agricultura a convins parteneri decizionali la toate nivelurile.

Ce elemente definitorii vă motivează în activitate?

Motivația mea în rolul profesional pe care îl am vine din pasiunea pentru lucrul bine făcut, din convingerea că totul este posibil dacă ești dispus să te implici la modul autentic, iar succesul este tangibil cu o echipă alături și un spirit de luptător adaptat contextului de business.

Ce sfaturi oferiți tinerelor aspirante la o carieră de succes?

Tinerelor aspirante la o carieră de succes le-aș transmite să aibă încredere în ele, în resursele și potențialul lor creativ, să se formeze continuu și să nu renunțe la visul pe care îl au. Atunci când nu mai poți, mai poți puțin, și asta poate fi decizia care să te ducă la următorul nivel.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj tuturor femeilor care activează în agricultură.

Felicit femeile care activează în agricultură pentru tot echilibrul pe care îl oferă și pentru viziunea pe care o aduc în acest ecosistem de agribusiness atât de important în viață economică, socială și politică din România.