Carrefour retrage de pe piaţă un sortiment de tobă de porc!

ANSVSA a anunţat, sâmbătă, retragerea de pe piaţă de către Carrefour România a unui sortiment de tobă de porc, în care a fost depistată Listeria monocytogenes, o bacterie ce poate provoca listerioza, o boală periculoasă.

”Vă informăm că societatea Carrefour România S.A. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Tobă de porc Drag de România ca urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes”, a transmis, sâmbătă, ANSVSA.   

Se recomandă persoanelor care deţin astfel produse să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.  Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.   

”Persoanele care au consumat produsele menţionate mai sus şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se arată în avertizarea ANSVSA.