CE a lansat o consultare privind politica UE de promovare a produselor agricole şi alimentare!

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind politica UE de promovare a produselor agricole şi alimentare, în cadrul unei evaluări globale a politicii actuale.

Consultarea urmăreşte să înregistreze reacţiile cetăţenilor şi ale părţilor interesate cu privire la eficacitatea şi relevanţa măsurilor actuale, la coerenţa acestora cu acţiunile UE din alte domenii şi cu privire la valoarea adăugată a implementării acestei politici la nivelul UE.

Obiectivul politicii UE de promovare a produselor agricole şi alimentare este stimularea competitivităţii şi a consumului produselor provenind din UE, în interiorul şi în afara Uniunii Europene.

Acţiunile de promovare contribuie la sensibilizarea consumatorilor cu privire la meritele produselor agricole şi ale metodelor de producţie din UE şi sunt menite să facă cunoscute produsele cu indicaţii geografice protejate şi produsele bio.

Consultarea va fi deschisă timp de 18 săptămâni, precizează Comisia Europeană.

Produsele agricole şi alimentare europene sunt bine cunoscute pentru nivelurile lor ridicate de siguranţă şi de calitate. Politica noastră de promovare contribuie la menţinerea acestei reputaţii bune şi la sprijinirea competitivităţii produselor noastre la nivel mondial. Dar este important să ne asigurăm că facem acest lucru într-un mod cât mai eficient şi mai rentabil, contribuind în acelaşi timp la producţia şi consumul durabile. Prin urmare, punctele de vedere ale părţilor interesate din UE sunt foarte valoroase pentru noi şi aştept cu interes evaluarea şi ideile lor de îmbunătăţire.

Janusz Wojciechowski – comisarul european pentru agricultură